Over mij.

 

Ik ben Merel Morre, ik ben dichter en tekstschrijver. Kenmerkend aan mijn gedichten en korte teksten? Ik schrijf kernachtig, schrap woorden die er niet toe doen, ik gebruik graag taaltwists en kan niet zonder dubbele betekenissen.

Schrijven is mijn vak en daar ben ik elke dag blij om. Want van alle kleisoorten vind ik woorden en zinnen het allermooiste materiaal.

Ik ben tekstschrijver en mede-eigenaar van tekstbureau Brief van de Koning, samen met compagnon Lidy Lathouwers. Zakelijke tekstvragen pakken we op vanuit ons bureau, van bedrijfsnaam tot webtekst en van pay-off tot kort verhaal. Meer zien en lezen? www.briefvandekoning.nl

 

Ik leef, werk en woon met Sebastiaan, Maria en Storm in Eindhoven, waar ik twee jaar stadsdichter was (2013 tot 2015). Ik kijk er met veel plezier en ook trots op terug. Het waren heel toffe jaren waarin ik voor veel mensen en organisaties mocht schrijven. Als dichten deuren opent, heb ik dat toen ervaren.

 

In mei 2022 kwam mijn zesde dichtbundel uit bij uitgeverij Palmslag: Wat na het grijpen ligt. Eerder verschenen: Met mijn ogen dicht ik alles heel (2013), Een bundel geluk (2015), Dons op mijn tanden (2015), Het bekende weg (2018), Vers gevangen (2020) en in 2016 de verjaardagskalender Lang zullen ze lezen, met illustraties van Maaike Hartjes.

 

Mijn gedichten en teksten vind je online en op papier, maar ook op een aantal plekken in de openbare ruimte en in zilver op de sieraden van Dicht op de huid.